Kiropraktoren er specialist i undersøgelse, diagnostik og behandling af alle typer muskel- og skeletlidelser samt en del neurologiske lidelser. Vi undersøger alle aldersgrupper fra spædbørn til den ældre patient.

Undersøgelse af spædbørn hos kiropraktoren vil altid tage udgangspunkt i en grundig gennemgang af symptomer og historik omkring problematikken efterfulgt af en ligeledes grundig undersøgelse. Er der noget, som vi stiller tvivlsspørgsmål ved, tøver vi aldrig med at viderehenvise til sundhedsplejerske eller egen læge.

HVORDAN KAN DET VÆRE AT SPÆDBØRN HAR BRUG FOR KIROPRAKTOR?

Særligt i den sidste del af graviditeten er pladsen i livmoderen trang. Normal kan spædbarnet sagtens klare de store pres og tryk der kommer herfra samt under fødslen. Dog kan der ske uhensigtsmæssige tryk, træk og vrid, som kan vise sig før eller senere som funktionsforstyrrelser hos barnet, primært fordi nervesystemet påvirkes af de spændinger og låsninger, som kan opstå.

Typiske klager, som kan afhjælpes med kiropraktisk behandling:

– Utrøstelig og uforklarlig gråd herunder koliksymptomer

– Skævt/fladt kranie efter fødsel og/eller som følge af favoritside

– Urolig og afbrudt søvn

– Ammeproblemer inkl “favoritbryst” samt besvær med at sutte og skabe vacuum

– C-form/bananform, tendens til flitsbue, hovedet trækkes og kastes bagover

– Mavekneb/pressetrang ved afføring samt ændret/forstyrret afføringsmønster

– Motorisk uro samt hæmmet motorisk udvikling

– Barnet kan selv løfte hovedet inden det er 5-6 uger gammelt og/eller virker spændt

Vi undersøger også meget gerne spædbørn, hvor forældrene blot ønsker et “tjek” samt ved andre klager, som ikke er nævnt her.

GØR DET ONDT PÅ MIT BARN AT BLIVE BEHANDLET AF KIROPRAKTOREN?

Det korte svar er nej, men spædbørn vil altid kunne reagere med gråd på ukendte og uvante omgivelser og tiltag. Dette er dog ikke ensbetydende med, at barnet mærker smerte.

Kiropraktisk behandling er en sikker og effektiv måde at hjælpe spædbørn med at lindre smerte og forbedre deres motoriske udvikling.

Selve behandlingen af spædbørn tager udgangspunkt i at løsne spændinger i kroppen, oftest via blide og langsomme stræk samt tryk forskellige steder på kroppen.

Som forældre vil I altid blive grundigt informeret om behandlingstiltag, forventede reaktioner fra barnet samt evt. bivirkninger, inden et behandlingsforløb igangsættes.

Uanset om der gives behandling eller ej, vil I ved hver konsultation altid få en gennemgang af relevante øvelser, som I kan lave hjemme med jeres barn.

Ring til klinikken for at bestille tid til konsultation hos en af vores kiropraktorer med speciale i spædbørnsbehandling.

Du kan også læse vores egen kiropraktor Anne Sofie forklare mere dybdegående omkring Kiropraktik for Spædbørn her:

Kiropraktik for Spædbørn